Risto Kalliorinne Punainen ja vihreä - Tulevaisuuden värit

Pärstäkerroinlaki joutaa silppuriin

 

Hallituksen kaavailema irtisanomissuojan heikentäminen alle 20 työntekijän yrityksissä heikentäisi suomalaisen työelämän todellisuutta merkittävällä tavalla. Käytännössä ”uudistus” koskisi peräti 97%:aa yrityksistä. Satojen tuhansien suomalaisten irtisanomissuoja romuttuisi kertaheitolla.

Maassamme irtisanominen ei ole tälläkään hetkellä erityisen vaikeaa. On myös hyvä huomata, että koeajan pituus on Suomessa jo puoli vuotta. Tuona aikana näkee hyvin työntekijän soveltuvuuden työtehtäviinsä.

Irtisanomissuojan höllentäminen on kestämätöntä työntekijän kannalta. Toisaalta se sopii valitettavalla tavalla nykyhallituksen ”tekemisen meininkiin”, jossa uudistukset ovat aktiivimallin kaltaisia ihmisten kyykytyksiä. Uusi laki on myös todennäköisesti ristiriidassa perustuslain kanssa asettaessa työntekijät työpaikkojensa koon perusteella eriarvoiseen asemaan lain edessä. 

Hallituksen esitys myös köyhdyttäisi irtisanottuja, koska irtisanotut voisivat olla karenssien myötä jopa kolme kuukautta ilman tuloja. Ei kovin häävi tilanne kaupan kassalle, siivoojalle tai kokille, joka teki työssä virheen ja sai lähteä välittömästi. Työoikeuden emeritusprofessori Niklas Bruun on arvioinut lakiin sisältyvän perusteluja, jotka mahdollistavat potkut hatustakin tempaistuin perusteluin. Varmaa lienee ainoastaan, että jatkossa tuomioistuimet ruuhkautuisivat entisestään ja työntekijöiden oikeusturva heikkenisi. 

Esityksellä ei olisi tutkitusti juurikaan työllisyysvaikutuksia Etlan ja Palkansaajien tutkimuslaitoksen mukaan. Se korkeintaan lisäisi epävarmuutta työelämässä työmarkkinakierron lisääntyessä. Siksikin on erittäin kummallista, että lakia on perusteltu julkisuudessa nimenomaan työllisyyden paranemisen näkökulmasta. 

Ay-liike ei voi hyväksyä irtisanomissuojan heikentämistä, joka aloitetaan pienistä yrityksistä ja seuraavassa vaiheessa laajennetaan koskemaan kaikkia. Kautta liittokentän on lähdetty maltillisiin toimiin muun muassa ylityökieltojen merkeissä, mutta on varmaa, että toimet laajenevat mikäli hallitus ei ymmärrä perua lakihankettaan. 

Ay-liike haluaa edistää sopimusyhteiskunnan ja työllisyyden myönteistä kehittämistä yhteistyössä valtiovallan ja työnantajien kanssa. Mutta ennen kaikkea ay-liike puolustaa suomalaista työntekijää. Nyt ja jatkossa.

Risto Kalliorinne 

PAM:n Pohjois-Suomen aluepäällikkö

Oulu

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Ei missään tapauksessa roskakoriin, mutta muutoksia siihen pitää tehdä:
http://juhanivehmaskangas.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

TYövoimaa vuokraavat firmat kiittävät molemmin käsin Ay-liikettä, sillä sen verran hyvin se avustaa näiden firmojen toimintaa.

"Ay-liike haluaa edistää sopimusyhteiskunnan ja työllisyyden myönteistä kehittämistä yhteistyössä valtiovallan ja työnantajien kanssa. Mutta ennen kaikkea ay-liike puolustaa suomalaista työntekijää. Nyt ja jatkossa."

Toisin sanoen Ay-liike puolustaa työntekijän oikeutta olla noudattamatta työaikoja, oikeutta laiminlyödä työtehtäviä, oikeuttaa suorittaa työnsä vastoin ohjeita. Nuo ovat asioita jotka on mainittu AY-liikkeen vastustamassa asiassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Jos työntekijä suorittaa työnsä vastoin ohjeita, niin voi vain toivoa, että hän tekee sen mahdollisimman laiskasti.

Toimituksen poiminnat