Risto Kalliorinne Punainen ja vihreä - Tulevaisuuden värit

Jaakobin ääni, mutta Eesaun kädet

 

Jarmo J. Husso jatkaa kokoomuksen poliittisten tekojen vääristelyä Kalevan mielipidepalstalla 22.3. Hän väittää kirjoituksessaan, että allekirjoittaneella on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä, vaikka todellisuudessa kyse on siitä, että nimenomaan ymmärrän kokoomuksen puheiden ja tekojen täydellisen ristiriidan.

Husso kertoo kirjoituksessaan, että ei ole koskaan vaatinut opetukseen säästöjä. Tässä hän unohtaa mainita, että kyse ei ole pelkästään vaatimuksista vaan jo tehdyistä päätöksistä. Kokoomus yksimielisesti tuki opetuksen ja varhaiskasvatuksen leikkauslistaa, kun syksyllä nipistettiin viisi miljoonaa euroa pois lautakunnan tämän vuoden budjettiesityksestä.

Nämä viisi miljoonaa ovat nyt heikentämässä lasten arkea kouluilla ja päiväkodeissa. Husson kirjoitusten lisäksi on irvokasta nähdä kokoomuslaisen valtuuston puheenjohtajan Juha Hännisen olevan päiväkotikierroksillaan huolissaan varhaiskasvatuksen ryhmäkokojen kasvusta ja henkilöstön matalasta palkkatasosta. En kehtaisi julkisuudessa esiintyä näin, jos olisin itse ollut juuri äänestämässä tämän palvelusektorin leikkauslistan puolesta valtuustossa.

Husso kritisoi ja pelkää kirjoituksessaan maakuntauudistusta ja ennustaa sen ajavan Oulun kaupungin talouden kestämättömään tilanteeseen. Hänen kannattaisi kuitenkin allekirjoittaneen sijasta kirjoitella huolistaan oman puolueensa puheenjohtajalle. Petteri Orpo pystyisi halutessaan pysäyttämään maakuntauudistuksen yhdellä puhelinsoitolla, joten ratkaisun avaimet tämänkin mielettömyyden torjuntaan löytyy Husson omasta joukkueesta.

Nykyisessä poliittisessa kielessä rajutkin leikkaukset ja palvelujen karsimiset nimetään ”uudistuksiksi”. Valtakunnan tasolla kokoomuksen koulutusuudistukset ovat merkinneet ennätysmäisiä leikkauksia koulutukseen. Nyt Oulussa suunnitellut kyläkoulujen ja lukioiden lakkautukset on nimetty rakenteellisiksi uudistuksiksi.

Raamatun tunnetuimmassa petoksessa kerrotaan Jaakobin äänestä ja Eesaun käsistä – tätä toimintatapaa kokoomus tänäkin päivänä harjoittaa. Puheet ovat kauniita, mutta teot kylmiä ja kovia.

 

Risto Kalliorinne

Kaupunginvaltuutettu(vas.)

Oulu

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

On se Jamppa aika veitikka.

Ikäluokat pienenee ja luokat tyhjenee.

Käyttäjän ErkkiNyman kuva
Erkki Nyman

Kiitos Risto! Kaksinaamaista seliseliä!

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Raamatun tunnetuimmassa petoksessa kerrotaan Jaakobin äänestä ja Eesaun käsistä – tätä toimintatapaa kokoomus tänäkin päivänä harjoittaa. Puheet ovat kauniita, mutta teot kylmiä ja kovia."

Esau luopui JaaKobille esikoisoikeudesta, eikä Hänelä ollut siten sitä vaatia."
Kirkko valehtele, kuten yleinen mielipide tässä asiassa. Jumalan tahto toteutui tässä asiassa, mutta valheen henki ei sitä ymmärrä, vaan rakastaa valhetta.

Toimituksen poiminnat